Οι καλύτερες αλκαλικές τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά

Οι αλκαλικές τροφές μας προσφέρουν ό,τι χρειαζόμαστε για καλή υγεία και είναι καλό να τις καταναλώνουμε καθημερινά. Το αποτέλεσμα στο διάστημα των 2 εβδομάδων είναι ότι όχι μόνο θα χάσεις  περιττά κιλά αλλά και  θα νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου όπως και θα νιώθεις πιο ανάλαφρα. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι αλκαλικές τροφές και τι μας προσφέρουν:

  • ΣΠΑΝΑΚΙ. Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο πλουσιότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά με επαρκή ποσότητα σε βιταμίνη Α και Κ. Επίσης  περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φιλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το σπανάκι  προστατεύει τον οργανισμό από οστεοπόρωση, καρδιοαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα και καρκίνο του παχέως εντέρου.
  • ΠΕΠΟΝΙ. Αυτό το φρούτο δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και πολύ ωφέλιμο. Το πεπόνι είναι παράδειγμα αλκαλικής τροφής και αυτό επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού.
  • ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ. Για να εξασφαλίσετε την ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C είναι αρκετό να καταναλώσετε μια μερίδα κουνουπιδιού. Εντυπωσιαστήκατε? Συγκεκριμένα το κουνουπίδι περιέχει αλκαλίνη που βοηθάει στην μείωση του κινδύνου  εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου και βοηθάει στην διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς. Το σελήνιο και η βιταμίνη C που περιέχει ενισχύουν το  ανοσοποιητικό σύστημα . Ενώ η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης περιέχει κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο και άλλες πολύ θρεπτικές βιταμίνες.
  • ΛΕΜΟΝΙ. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C που οι περισσότεροι γνωρίζουν. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β6, Ε, χαλκό, ασβέστιο και κάλιο. Ο χυμός λεμονιού μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς διαλύει τις πέτρες στα νεφρά. Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, συχνή δυσκοιλιότητα, οπωσδήποτε να προσθέσετε στην διατροφή σας το λεμόνι .
  • ΜΠΑΝΑΝΑ. Λένε ότι οι άνθρωποι με προβλήματα στην καρδιά απλά είναι υποχρεωμένοι να τρώνε μπανάνες κάθε μέρα, αλλά λίγοι ξέρουν ότι αυτός ο καρπός βοηθάει να εξισορροπήσει το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα. Η μπανάνα εμπλουτίζει τον οργανισμό με κάλιο, μαγγάνιο και σύμπλεγμα των βιταμινών Β.

 

Χρυσούλα Λουκή, μαθήτρια έκτης Δημοτικού