Πόσες φορές βρήκατε την ανακούφιση στο σπίτι σας?
Δεν βγήκε τυχαία η φράση. Οι άνθρωποι χρειάζονται τη θαλπωρή του σπιτιού τους για να γιατρέψουν τις “πληγές” τους

Το σπίτι σας είναι το ιδανικό μέρος για να ανακάμψετε, να ανακτήσετε δυνάμεις, να οργανώσετε τη νέα σας στρατηγική. Ίσως ακόμη και να εκπαιδεύσετε ξανά τον εαυτό σας ή να επεκτείνετε τις γνώσεις σας. Εκεί νιώθετε ασφαλείς, χαλαροί, περισσότερο ο εαυτός σας, δεν χρειάζεται να ντυθείτε «σωστά», δεν χρειάζεται να «συνεργαστείτε» με κάποιον που δεν σας αρέσει. Είναι το καταφύγιό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε εσείς τους πελάτες σας και να κάνετε μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ πριν τους συναντήσετε. Δεν θα τους καλέσετε από ένα δυσάρεστο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά από το προσωπικό σας τηλέφωνο, την ώρα που έχετε προγραμματίσει. Όσο για την ίδια την επικοινωνία μαζί τους σίγουρα είναι πολύ πιο ευχάριστη, επειδή ξέρουν ότι καλείτε θέλοντας να τους βοηθήσετε.

Σκέφτομαι με τρόμο τις μέρες που δούλευα στην τράπεζα, ειδικά τα τελευταία χρόνια που έκανα τη βρώμικη δουλειά, σαν να ήμουν το παιδί για τα σκουπίδια. Η τράπεζα έπρεπε να πάρει τα χρήματά της πίσω, φυσικά, πολλαπλασιασμένα με τα βαριά επιτόκια των δανείων. Δυστυχώς έπρεπε να είμαι εγώ ο «κακός» που καλεί τους πελάτες ζητώντας τους τις μηνιαίες πληρωμές που καθυστέρησαν για μήνες, πράγμα που μισούσα θανάσιμα.

Μία κυρία το περιέγραψε πολύ ωραία, αφού είχα αφήσει ήδη τη δουλειά μου. Είπε ότι είχε παρατηρήσει πως όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι είχαν γκρι χρώμα δέρματος καθόσον εργαζόταν. Ίσως ήταν τα φωτιστικά, η καθόλου άμεση ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας στον χώρο, η ατμόσφαιρα «κελί φυλακής» εκεί χωρίς καθαρό αέρα, τα κλειδωμένα παράθυρα και τα σκίαστρα που δεν μας επέτρεπαν να δούμε έξω.

Πραγματικά ήταν αλήθεια. Λίγο μετά την «απόδραση» μου, τα μάγουλά μου έγιναν και πάλι ροζ, επέστρεψα στο βάρος που είχα πριν το διορισμό μου και μετά από 2,5 χρόνια έμοιαζα πάλι σαν έφηβη!

Κάνοντας δυσάρεστες δουλειές, σε κάνει δυστυχισμένο. Αναγκάζοντας τον εαυτό σας να συνεργαστεί με μη συνεργάσιμους συναδέλφους, αγενείς πελάτες και περίπλοκες καταστάσεις, που βρίσκονται μεταξύ των νομικών και φορολογικών γραφείων και της κρατικής γραφειοκρατίας, μπορεί να σας κάνει πράγματι να αρρωστήσετε!

Το σπίτι μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανασυγκρότηση
Το σπίτι σας είναι το ιδανικό μέρος για να ανακάμψετε, να ανακτήσετε δυνάμεις, να οργανώσετε τη νέα σας στρατηγική, να εκπαιδεύσετε ξανά τον εαυτό σας ή να επεκτείνετε τις γνώσεις σας.