Η σύγχρονη ζωή υπαγορεύει τη διαρκή μας εκπαίδευση και ενημέρωση για σύγχρονα θέματα πάνω στη δουλειά μας, τις σπουδές μας, τα ενδιαφέροντά μας, αν θέλουμε να είμαστε up-to-date και να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στον ανταγωνισμό που υπάρχει στους εργασιακούς χώρους, ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών γενεών. Κάπως έτσι μπήκαν και οι υπολογιστές στη ζωή μας κι έπρεπε να μάθουμε να τους χειριζόμαστε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε τεχνολογικά. Το ίδιο έγινε με τα κινητά τηλέφωνα, τα έξυπνα τηλέφωνα και όλες τις συσκευές που μας περιβάλλουν. Οι ανάγκες για εκπαίδευση διαρκώς αυξάνονται παγκοσμίως και γι’ αυτό δημιουργήθηκε αρχικώς το e-learning. Οι άνθρωποι τώρα μπορούσαν από τον χώρο τους, είτε της εργασίας είτε της κατοικίας τους και με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, να λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε ένα θέμα, που παλιότερα, θα έπρεπε να ταξιδέψουν, να μπουν σε αίθουσα σεμιναρίου, να απουσιάσουν από την οικογένεια και την εργασία τους, να διανυκτερεύσουν 2-3 βράδια πληρώνοντας ξενοδοχείο και αυτό αύξανε δραματικά το κόστος απόκτησης της γνώσης, τόσο σε  προσωπικό επίπεδο, όσο και σε εταιρικό, όταν οι εταιρείες επωμίζονταν αυτό το κόστος για την επιμόρφωση του προσωπικού τους.

Σήμερα έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλές πλατφόρμες, κυρίως στο εξωτερικό, που βοηθούν στη μάθηση, χρησιμοποιώντας βίντεο, ηχητικό υλικό, webinars, PDF’s έντυπα, transcripts, κλπ. Με κάποια μηνιαία συνδρομή, μπορεί κάποιος να συνδεθεί στην πλατφόρμα και να παρακολουθήσει  όσα προγράμματα θέλει, με πολύ αξιόλογους εισηγητές, αρκεί να μιλάει καλά αγγλικά. Τέτοιες πλατφόρμες είναι το Udemy, το Masterclass και το Linkedin Learning, αλλά επίσης στην Ελλάδα έχουμε πολύ αξιόλογα αλλά λίγο ακριβά εκπαιδευτικά προγράμματα στο E-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχω παρακολουθήσει τέσσερα προγράμματα.

Ειδικά για το Linkedin Learning, έχω προσωπική άποψη, αφού το έχω δοκιμάσει επίσης σε 4 προγράμματα. Το Linkedin είναι ένα σύγχρονο social media που βοηθάει πολύ στο να έρθουν σε επαφή στελέχη εταιρειών μεταξύ τους, όπως και να μπορέσει να γνωρίσει ένας υποψήφιος για εργασία την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας που θα δώσει συνέντευξη, πριν ακόμη πάει κοντά. Η ίδια η πλατφόρμα λοιπόν βοηθώντας τους εργαζομένους στο να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να τις λανσάρουν στο βιογραφικό τους, δημιούργησε το Κέντρο Σπουδών αυτό, στο οποίο εγγράφεσαι εφόσον έχεις ανοίξει λογαριασμό στο Linkedin, και σου δίνει ένα μήνα δοκιμαστικό χρόνο μελέτης. Στον ένα μήνα αυτό έχεις τον χρόνο να εξερευνήσεις πολλά σεμινάρια, να δημιουργήσει τη λίστα σου με τα επιθυμητά, να αποθηκεύσεις αυτά που σε ενδιαφέρουν και να παρακολουθήσεις όσα προλάβεις. Οτιδήποτε ολοκληρώνεις, σου δίνει πιστοποίηση σπουδών και αυτό ενσωματώνεται αυτόματα στο βιογραφικό σου και στα πιστοποιητικά που διαθέτεις, έτσι ώστε στις δεξιότητές σου να προστίθενται και νέες εγκεκριμένες από έναν φορέα όπως το Linkedin. Αν σας έχει τύχει λοιπόν να βλέπουν το προφίλ σας κάποιες εταιρείες που ψάχνουν προσωπικό, είναι γιατί οδηγούνται σε σας βάση των διαπιστευμένων δεξιοτήτων σας και αυτό είναι πολύ καλό γιατί σας ψάχνουν αντί να τους ψάχνετε!

Το κόστος αυτής της συνδρομής μετά το πέρας του δωρεάν δοκιμαστικού μήνα, είναι στα 30€ με το ΦΠΑ. Αν το διακόψετε πριν λήξει ο μήνας δεν θα χρεωθείτε τίποτα. Όποτε θελήσετε επίσης μπορείτε να επιστρέψετε στην πλατφόρμα  εκμάθησης, πληρώνοντας προκαταβολικά τη συνδρομή σας μέσω του paypal.

Σας εύχομαι καλή μελέτη!