Στο πλαίσιο σειράς συνεντεύξεων από γυναίκες που μας εμπνέουν, γυναίκες δυναμικές, γυναίκες που έχουν να μας πουν πράγματα, γνωστές στο ευρύ κοινό ή και όχι, αποφασίσαμε εδώ στα γραφεία του Ariadnesland.com, να δώσουμε τον πρώτο λόγο στην κ. Μπέσι Αργυράκη! Με την άνεση μιας γυναίκας  η οποία έχει στο παρελθόν δώσει πολλά πράγματα από καλλιτεχνικής άποψης με τη συμμετοχή της στη Eurovision, τον δίσκο της στην Ιαπωνία, και τόσα άλλα, καθώς επίσης και πιο πρόσφατα με την πολύ πετυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση «Το πρώτο μας πάρτι» αλλά και με την ευγένεια, την αμεσότητα και την απλότητα της γυναίκας της «διπλανής πόρτας» μας παραχώρησε τη συνέντευξη αυτή!

Επιμέλεια: Κυριακίδου Σταματούλα

                                                                

  1. Αγαπημένη μας κ. Μπέσι, πώς μια γυναίκα του καλλιτεχνικού στερεώματος αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά; Από ότι γνωρίζουμε είστε υποψήφια για δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Γλυφάδας με την παράταξη του κυρίου Παπανικολάου (τωρινός δήμαρχος).

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν ξεκίνησε τώρα αλλά από το 1990. Τότε ήταν η πρώτη φορά που μπήκα σαν υποψήφια σε συνδυασμό και από τότε έχω διανύσει θητεία 2-3 φορές  με διάφορους δημάρχους. Μάλιστα το 2006 εκλέχθηκα πρώτη σε σταυρούς στην Γλυφάδα. Σαν άνθρωπος δεν στέκομαι μόνο στο τραγούδι. Μου αρέσει να κάνω διάφορα πράγματα παράλληλα, τα οποία έχουν να κάνουν με την προσφορά. Αυτό το έχω αποδείξει ήδη αφού είμαι και ασφαλιστικός  σύμβουλος εδώ και 18 χρόνια, κάτι το οποίο έχει να κάνει με την υγεία, με προσφορά. Πιστεύω ότι αυτό που έχω να κάνω με τον δήμο είναι πάλι γύρω από το αντικείμενο μου εφόσον όσες φορές έχω ασχοληθεί και έχω εκλεγεί, ο Δήμαρχος με έχει τοποθετήσει στο αντικείμενό μου δηλαδή ή ως αντιδήμαρχος πολιτισμού ή με έχει τοποθετήσει στο ωδείο. Αυτό σημαίνει ότι πάντα ασχολούμαι ούτως η άλλως με τα πολιτιστικά, κάτι το οποίο κατέχω εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

  1. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποιες ιδέες που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε σε περίπτωση που εκλεγείτε;

 Το όραμά μου κατά ένα μέρος για την Γλυφάδα έχει ήδη υλοποιηθεί από τον δήμαρχο στην πρώτη πενταετία που διένυσε. Είδα λοιπόν ότι ταιριάζει το όραμά μου με αυτό του Δημάρχου και πιστεύω και με το όραμα όλων των συμπολιτών μου στην Γλυφάδα. Αυτό είναι το να δούμε μία πόλη καινούρια, μία πόλη αλλαγμένη, μία πόλη που να μπορεί να φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις ηλικίες, μία πόλη που να μπορεί να φέρει κοντά τους κατοίκους της, κάτι το οποίο έχει ήδη επιτευχθεί μέσα από κάποια κέντρα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος, όπως χώροι γυμναστικής στις πλατείες, έχει κάνει ανάπλαση πλατειών και πάρκων…  Όλα αυτά φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά. Αυτό ήταν κάτι που ονειρευόμουν. Να θυμηθούμε δηλαδή την παλιά γειτονιά.

  1. Ο δήμαρχος ξέρουμε πως είναι πολύ αγαπητός… Ποιο από τα έργα που έκανε πιστεύετε πως θα μείνει στην ιστορία;

Ο κ. Παπανικολάου έχει ασχοληθεί με υποδομές που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλες τις ηλικίες. Ξεκινώντας από τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και ένα όνειρό του το οποίο έρχεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη θητεία του που είναι το γηροκομείο. Τέλος μετά από πολλά χρόνια που προηγούμενοι δήμαρχοι το προσπαθούσαν, ο δήμαρχός μας κατάφερε να εξασφαλίσει στον δήμο μας ένα υπέροχο κοιμητήριο. Ένα άλλο κομμάτι με το οποίο έχει ασχοληθεί είναι η βοήθεια προς τους άπορους συμπολίτες μας. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι οι δημότες Γλυφάδας πληρώνουν 10% χαμηλότερα δημοτικά τέλη, οι τρίτεκνοι έχουν μείωση στα δημοτικά τέλη 50%, οι δε πολύτεκνοι και τα ΑΜΕΑ έχουν μηδενικά δημοτικά τέλη. Παρόλα αυτά το διαθέσιμο ταμείο του δήμου το παρέλαβε με 12 εκατομμύρια ευρώ και το έχει φτάσει 23 εκατομμύρια ευρώ περίπου και αυτό γιατί πιστεύω ότι για όλα αυτά τα οποία γίνανε στη Γλυφάδα, αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Με τον τρόπο αυτό χωρίς το ταμείο να πειραχτεί έγιναν όλα αυτά τα έργα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να αμφισβητήσει κανείς αυτόν τον άνθρωπο που ασχολήθηκε και έφτιαξε την Γλυφάδα σα να ήτανε το σπίτι του. Πιστεύω ότι ο δήμαρχος δεν είναι τυχαία αγαπητός. Είναι αγαπητός γιατί αφουγκράζεται. Γιατί είναι άνθρωπος που θα μιλήσει στους πάντες, θα αγκαλιάσει τους πάντες, θα ακούσει τα πάντα και θα τα φέρει σε πέρας σε πολύ γρήγορο διάστημα. Γυρνώντας και συζητώντας όλο αυτόν τον καιρό με ανθρώπους της πόλης, σπανίζει το γεγονός να ακούσω κάτι αρνητικό και αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.

  1. Γνωρίζουμε πως η κορούλα σας, η Εβελίνα Νικόλιζα ακολουθεί τα χνάρια σας και είναι τραγουδίστρια. Πείτε μας  τρεις συμβουλές που της έχετε δώσει! Υπάρχουν πολλές αναγνώστριες που θα ήθελαν μια συμβουλή σας!

Η κόρη μου πολύ σωστά, τραγουδάει, έχει ένα δικό της group, τους Newmark αλλά στην ουσία αυτό που την έχει απορροφήσει, μέσα από το οποίο και βιοπορίζεται αλλά και το χαίρεται και από ό,τι βλέπω το παρακολουθεί κάθε ηλικία, είναι ότι έχει ένα δικό της κανάλι, με περίπου 50.000 ακολούθους και μέσα από αυτό ζει. Σχετικά με τις συμβουλές που της έχω δώσει, μία από αυτές είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να κλείνει πόρτες γιατί δεν ξέρει ποτέ από πού μπορεί να της έρθει κάτι καλό. Μία άλλη συμβουλή είναι το να είναι ευέλικτη. Να μην είναι κάθετη στις σκέψεις της, να δίνει το περιθώριο να το ξανά εξετάζει το οτιδήποτε και να επανέρχεται κάνοντας πια την απόφασή της πιο σωστή. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ό,τι κάνει κι έτσι μπορώ να πω ότι κάποιες φορές είμαι εγώ το παιδί κι εκείνη η μαμά γιατί κι εκείνη επίσης με συμβουλεύει πολύ!  Πλέον παίρνω τη γνώμη της σε αρκετά θέματα αφού είναι μέσα στα πράγματα σαν πιο φρέσκο μυαλό.

  1. Θα θέλαμε να μας πείτε την πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα σας, τη στιγμή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου ευτυχώς δεν είναι μόνο μία, είναι δύο κορυφαίες στιγμές. Η μία είναι το “Μάθημα Σολφέζ” στην Eurovision και όλα αυτά τα μαγικά που συνέβαιναν εκείνη την περίοδο. Το δεύτερο κορυφαίο γεγονός ήταν η συνεργασία μου με μία Ιαπωνική εταιρία. Με αυτή έκανα ένα μεγάλο δίσκο στην Ιαπωνία τραγουδώντας στη δική τους γλώσσα και εκπροσώπησα τους Ιάπωνες σε ένα φεστιβάλ όπου πήραμε το δεύτερο βραβείο με το τραγούδι «Toshihiko». Σίγουρα όλη αυτή η συνεργασία μου με τους Ιάπωνες ήταν για εμένα κάτι κορυφαίο που θα το θυμάμαι πάντα.

  1. Περιγράψτε μας τη λέξη “Γυναίκα”.

Η γυναίκα γι’ αυτά που φαίνονται και για αυτά που δεν φαίνονται πρέπει να είναι μεταξύ μιας ήρεμης δύναμης και μεταξύ μιας κραδασμικής δύναμης, αν χρειαστεί. Γυναίκα είναι αυτή που μπορεί να καθοδηγήσει όλη την οικογένεια στην ευτυχία ή το αντίθετο. Είναι αυτή που μπορεί να αφήσει τον άντρα να φανταστεί ότι περνάει η δική του άποψη, η δική του γνώμη, ενώ στην ουσία να έχει τον τρόπο της να περάσει τα δικά της «θέλω». Γυναίκα είναι αυτή που μπορεί να είναι κυρία στον δρόμο και όχι κυρία στο σπίτι με τον άντρα της! Γυναίκα είναι ό,τι πιο σπουδαίο και ό,τι πιο επικίνδυνο, αναλόγως τη γυναίκα, και αυτός είναι ο λόγος που στο τρίπτυχο «πυρ, γυνή και θάλασσα» την έχουν κατατάξει στη μέση. Η γυναίκα μπορεί να είναι σαν τη θάλασσα φουρτουνιασμένη ή ήρεμη αλλά μπορεί επίσης να είναι και φωτιά που σε ζεσταίνει αλλά και φωτιά που σε καίει.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που μας αφιερώσατε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Αποτέλεσμα εικόνας για μπέσσυ αργυράκη