Η Μαρία Βυτινίδου, Χημικός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Σχεδιάστρια Μόδας απόφοιτος του Central St Martin’s College of Arts & Design και London College of Fashion, είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτρια του Ομίλου Επιχειρήσεων Μόδας που περιλαμβάνει την Σχολή Μόδας AthensFashionClub, την 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα ‘The Fashion Gate’ και το Label  « Maria Vytinidou Luxury Design Brand ».

Η Διεθνής Έκθεση Premiere Vision στο Παρίσι την ανέδειξε ως την πιο καινοτόμα Σχεδιάστρια Μόδας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ο παγκόσμιος accelarator Startupbootcamp High Tech XL στο Eindhoven της Ολλανδίας  καθιέρωσε την εταιρία της ως μία από τις καλύτερες 20 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας μόδας στον κόσμο για τα ενδύματα Wearable Technology που δημιουργεί.

Η Μαρία Βυτινίδου αποτελώντας μέλος του Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και στέλεχος της κριτικής επιτροπής της επίσημης Εβδομάδας Μόδας AXDW, συνεισφέρει με την εμπειρία της στην επιχειρηματική ανάπτυξη νέων δημιουργών μόδας.

Toν Mάιο του 2016, δημιούργησε την 1η Κυψέλη Νέων Σχεδιαστών Μόδας ‘The Fashion Gate’ με σκοπό την Επιχειρηματική Επιτάχυνση των νέων ταλέντων της χώρας μας  και την προώθηση των Συλλογών τους σε Διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό, γεγονός που στέφτηκε με επιτυχία τον Αύγουστο 2017 με την Εμπορική αποστολή 13 Fashion Brands στην Διεθνή Εκθεση Styl Kabo στην Τσεχία.

Μετρά στο βιογραφικό της δεκάδες ομιλίες σε συνέδρια Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Μόδας, αφιερώματα στην τηλεόραση του Ant1, SKAI, STAR και τον έντυπο τύπο καθώς και  συνεργασίες με θεσμούς όπως το Mad Awards, AXDW, Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, Digital Fashion Forum και Αthens Science Festival παρουσιάζοντας τις Συλλογές της στο γυναικείο ένδυμα και Φορέσιμη Τεχνολογία.

Στην AXDW παρουσιάζει δύο συλλογές με δική της επιμέλεια, την επίδειξη της σχολής AthensFashionClub και την δική της για το  brand “Vytinidou Maria Luxury Design Brand ” με ενδύματα “pret a porter deluxe” .

Τον Οκτώβριο 2017 στην 22η AXDW, παρουσίασε η σχολή της με επιτυχία 112 Δημιουργίες αποφοίτων, που αποτελεί την μεγαλύτερη επίδειξη Μόδας Πανελλαδικά σε Εβδομάδα Μόδας.

Διατηρεί το προσωπικό της Showroom σε ένα  διώροφο industrial loft στο κέντρο της Αθήνας, Τζωρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος.

Γνώρισα τη Μαρία πρόσφατα στο Athens Xclusive Designers Week στο Ζάππειο που είχε την επίδειξη των αποφοίτων της σχολής της. Θαύμασα την αρτιότητα της δουλειάς της και είδα ένα πολύ δυναμικό φυτώριο που βγήκε από τη σχολή. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που νιώθεις περηφάνια σαν έλληνας για τα  όμορφα πράγματα που γίνονται ακόμη στη χώρα μας και δίνουν ελπίδα στα νέα παιδιά. Σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση…